Firma osnovana 1923. od stane Carl Wilhelm Brabendera, BRABENDER GmbH & Co. KG, kao vodeći dobavljač, proizvodi i prodaje instrumente i uređaje za određivanje kvaliteta materijala i fizičkih karaktersitika u svim područjima istraživanja, razvoja i industrijske proizvodnje u hemijskoj i prehrambenoj industriji širom svijeta.
Cilj BRABENDER-a je snabdevanje proizvodima i uslugama vrhunskog kvaliteta i najveće koristi za krajnje korisnike. BRABENDER želi da ima zadovoljne korisnike s trajnim poverenjem u njihov paket usluga, od savetovanja i rešavanja problema putem nabavke i rada pa sve do servisa i održavanja.
Razvoj i proizvodnja su najuže povezani. Stoga BRABENDER može pružiti kvalitet „ Made in Germany“ bez ikakvih kompromisa. Istraživanje, razvoj i proizvodnja se rade isključivo u Nemačkoj.
Na raspolaganju vam je BRABENDER-ov aplikaciona laboratorija u Duisburgu, u kojem instrumente možete nezavisno testirati.
KvaliLab je orijentisan na distribuciju I servis opreme za ispitivanje kvaliteta hrane – primenom Brabender® mernih uređaja.
FARINOGRAPH®-TS
Nova kompaktna verzija Farinograph-a ICC standard br. 115/1 ISO 5530-1 AACC metoda br. 54-21 i druge Novi Farinograph-TS nudi dobro...
Ekstenzograf®-E
Uređaj za određivanje kvaliteta brašna – Extensograph Extensograph®-E – Za mjerenje kvalitete brašna i ponašanja testa kod rastezanja ICC-norma broj...
Amylograph®-E
Amylograph®-E – Svojstva želatinizacije i aktivnosti enzima u brašnu i celom brašnu ICC-norma broj 126/1 ISO 7973 AACC metoda broj...
Metabridge ®
MetaBridge® Pametni softver za povezanu komunikaciju Jedan sistem za sve primene Kao svestrano softversko rešenje, Brabender MetaBridge povezuje Vaše Barbender...
GlutoPeak®
GLUTOPEAK – Brzi test za određivanje kvaliteta glutena Test je jednostavan i lako objašnjiv. Najpre u instrument stavite lopaticu. Zatim...
Glutograph ®-E
Glutograph®-E – Testiranje kvalitete vlažnog i suvog glutena Osim reoloških mjerenja testa za kvalitet brašna, npr. instrumentom Farinograph®-E ili Extensograph®-E, sve više...
Viscograph®-E
Viscograph®-E – Standard za testiranje skroba ICC-norma broj 169 AACC metoda 61-01 Viscograph®-E je širom sveta standardni instrument za merenje viskoznosti...
Micro Visco Amylo-Graph®
Micro Visco-Amylo-Graph®-E – Kombinirano rešenje za brašno i skrob Micro Visco-Amylo-Graph® kombinuje postupke uređaja Viscograph®-Ei Amylograph®-E u jednom instrumentu. Profit svestranosti i pouzdanosti ovog instrumenta...
FARINOGRAPH®-E
Svetski standard za testiranje kvaliteta brašna ICC-norma broj 115/1 AACC metoda broj 54-21 ISO 5530-1 Instrument se sastoji od pogonskog...
QUADRUMAT® senior
Laboratorijski mlin za testiranje svojstava za mlevenje i prinosa Norma BIPEA – BY.102.D.9302 Posebna verzija za durum (tvrdu pšenicu) Quadrumat®...
Mlin Quadrumat® Junior
Precizni laboratorijski mlin za uzorke brašna kao iz proizvodnje AACC metoda broj 26-50 Modifikovana verzija za aplikaciju krupica (griz) Brabender®...
Mlin SM 4
Primena Mlin SM 4 je mali, snažan laboratorijski mlin za pripremu uzoraka za određivanje sadržaja vlage i analizu npr. proteina...
SEDIMAT
Laboratorijski mlin za automatsku proizvodnju uzoraka brašna za određivanje sedimentacione vrednosti po Zeleny-u ICC standardi br. 116 i 118 ISO...
Rotacioni mlin
Princip Materijal se puni preko nasipnog koša u komoru za mlevenje na mlinu. Hranilica na košu omogućava precizno doziranje materijala....
Jednopužni laboratorijski ekstruder
Formiranje (testenine) Želatinizacija, plastifikacija (skrob) Kuvanje i ekspandiranje (modifikacija skroba, grickalice) Teksturisanje (proteini soje) Proizvodnja biorazgradivih proizvoda skroba Merni ekstruder...
Merač vlage – MT-CA
Analizator vlage – Vlagomer MT-CA MT-CA – Brabender vlagomer vlage MT-CA je elektronski analizator vlage koji se koristi principom sušnice...
Farinogaf®
Uređaj za određivanje kvaliteta brašna – Farinograph FARINOGRAPH®-AT – Nova tehnologija, optimalna ponovljivost i integrisano doziranje vode ICC-norma broj 115/1...