Kompounder Brabender

BRABENDER EKSTRUDER COMPOUNDER  B-TSE-S 30/40

B-TSE-S 30/40 je dvopužni korotirajući ekstruder (Ø 30 mm) sa električnim zagrevanjem, integrisanim pogonom, otvorom za praćenje procesa i lako čišćenje. 

Sa kapacitetom do 100 kg na sat, pogodan je za upotrebu u pilot postrojenju, kao i za proizvodnju malih razmera raznih ekstrudata od plastike, gume, hrane i stočne hrane,  i mnogih drugih materijala koji se mogu ekstrudirati.

Prednosti Compoundera: 

  • Kompaktan: Najmanji ekstruder u svojoj kategoriji na tržištu
  • Snažan: protok do 100 kg/h, 150 Nm po pužu 
  • Higijenski dizajn: kućište od nerđajućeg čelika, food grade komponente
  • Jednostavan za upotrebu: Obloga puževa sa poklopcem –  za optimalno praćenje i čišćenje kod procesa ekstruzije
  • Efikasan: Kratko vreme podešavanja i promene, manje angažovanja kod održavanja

B-TSE-S 30/40: Kompaktni ekstruder za pilot postrojenje i malu proizvodnju

U oblasti industrijske primene, direktna skalabilnost od laboratorije do proizvodnih pogona je moguća samo u ograničenoj meri. 

Ovde B-TSE-S 30/40 ulazi u primenu kao pilot postrojenje i veza između laboratorijske i proizvodnje velikih razmera. Ovaj kompaktni ekstruder omogućava povećanje nivoa od laboratorije do pilota i od pilota do proizvodnje.

Isto tako, B-TSE-S 30/40 je pogodan za proizvođače inovativnih proizvoda, kao i za start-ap proizvodnje,  koji tek treba da ih plasiraju na tržište i stoga održavaju niske obime proizvodnje. 

Zahvaljujući kratkom vremenu zamene, takođe je moguće proizvoditi prilagođene proizvode u kratkim serijama. Svojim dizajnom usklađenim za hranu,  ekstruder omogućava adekvatne količine  i bezbedne proizvode za senzorno degustiranje ili ispitivanje hranjenja.

Prednosti procesa B-TSE-S 30/40 uključuju dobro poznati “dizajn školjke” Brabender ekstrudera sa dvostrukim pužem. Horizontalno i električno spojena obloga pruža optimalan pogled na ceo proces. Na primer, tamo se idealno može posmatrati želatinizacija skroba. Pored toga, korisnik ima lakši pristup za čišćenje, jer se šrafovi takođe mogu ukloniti bez poteškoća.

Upravljački softver MetaBridge zasnovan na webu takođe nudi mogućnost ažuriranja na mreži. Proširite svoje mogućnosti analize pristupanjem rezultatima merenja preko integrisanog korelacionog softvera . 

Rad preko ekrana osetljivog na dodir je lak i pogodan. Iskoristite dodatne korisne funkcije, kao što je integrisana funkcija ostavljanja beleški  na dijagramu, i individualno podesivi parametri dijagrama.

Tehnički podaci

Snaga motora: 39 kW

Diameter puža: 30 mm

Dužina cilindra: 40 D

Protok materijala: max. 100 kg/h

Materijali :  granule, prahovi, vlakna, tečnosti

Maksimalna brzina puža: max. 1200 min-1

Otvori za materijale:

0 D, 10 D, 20 D, 30 D (duž valjka), 12 D, 22 D (bočno).

Obtrni momenat puža: 2 x 150 Nm

Radna temeratura: max. 450 °C

Pritisak:  max. 300 bar

Zone grejanja / hlađenja: 4 (električno grejane , vodeno-hlađene)

Napajanje: 3 x 400 V, 50/60 Hz + N + PE, 160 A

Dimenzije (L x W x H, bez izlaznog trna) : 2200 mm x 1800 mm x 1320 mm

Težina : 850 kg

Brabender stranica https://www.brabender.com/en/product/b-tse-s-30-40/